Nyheter

Succé för selfie-kampanjen!

Kampen mot marknadshyror växer!

Tusentals människor har nåtts av vår selfiekampanj-final den 18 april. Trots corona-krisen lyckas vår kampanj nå ut till allt fler människor.

Corona-krisen har hindrat oss från att demonstrera, men den kan inte stoppa vår yttrandefrihet, säger Catherine Holt, styrelseledamot i hyresgästföreningen Norra Göteborg.

Bilderna fortsätter att rulla in!

Flera hundra tog ställning mot marknadshyror i vår selfie-kampanj, och bilderna fortsätter att rulla in. Du kan följa kampanjen på instagram: https://www.instagram.com/nejtillmarknadshyror/

Selfiekampanjen visar på vår styrka. Vi är unga och äldre, punkare och kostymnissar, glada, sura och arga… Vi är byggjobbare och riksdagsledamöter, vi är lärare och undersköterskor. Och vi är alla överens om att vi måste stoppa marknadshyror!

Vi kräver: Nej till marknadshyra, utförsäljning och renovräkning! Hyresrabatter under krisen!

Fri hyressättning betyder frihet för hyresvärdar att sätta vilka hyror de själva vill. För oss hyresgäster betyder det höjda hyror. I Göteborg kan det bli en höjning på mellan 32 och 50 procent, säger Helene Calner, ordförande i Hyresgästföreningen Frölunda Göteborg.

Hyresgästföreningen har länge varnat för marknadshyror. Nu står vi inför ett nytt hot. Coronakrisen hotar vår hälsa och vår ekonomi. 

Corona-krisen är tuff för oss alla. Många liv har gått förlorade till sjukdomen. Många är rädda för att förlora en vän eller en familjemedlem. Många hyresgäster har också förlorat sin försörjning. I denna kris behöver vi hålla ihop och visa solidaritet. Alla som kan måste bidra! Det gäller även fastighetsägare, säger Ove Qvicklund, styrelseledamot i Hyresgästföreningen Östra Göteborg.

Vi kräver hyresrabatter under krisen. Ingen ska bli vräkt mitt under en pandemi, säger Magnus Nilsson, styrelseledamot Hyresgästföreningen Hisingen, Göteborg. Fastighetsägarna har under många år fyllt sina fickor, det är nu dags för dem att bidra för att mildra krisen!

Kan vi stoppa marknadshyror?

Ja, det kan vi! Politiker är valda av oss, folket. De måste därför lyssna på opinionen. När vi höjer rösten, kan de inte fortsätta ignorera oss.

Räcker det vi har gjort?

Nej, långt ifrån! Kampen fortsätter. Den måste fortsätta! Nu satsar vi alla våra krafter inför den 12 september! Vi anordnar landsomfattande protester för en värdig bostadspolitik.

Vad kan jag göra?

Kom med oss i arbetet. Under Kontakt kan du höra av dig och berätta att du vill delta i kampen. Du behöver inte vara politiker, skribent eller något annat. Du behöver inte vara medlem i hyresgästföreningen eller i något politiskt parti. Vår kampanj drivs av helt vanliga människor. Alla kan bidra med något.

Tillsammans stoppar vi marknadshyror!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *